ANTALYA / KEPEZ - Fatma Nur Çelik İmam Hatip Ortaokulu

Eyl

Değerler eğitimi,bilim,sanat,sosyal ve kültürel etkinlikler çerçevesinde  15 Temmuz ruhunun,demokrasi bilincinin öğrencilerimizin zihninde canlı  tutulması için 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Günü vesilesiyle okulumuzda tüm şehitlerimizi  anma etkinlikleri  düzenlenmiştir.Bu  vatan tüm şehitlerimize minnettardır.Yüce Allah onlardan razı olsun.

Aşure Günü

Aşure… Muharrem ayının onuncu günü...

Sevgili Peygamberimiz(S.A.V.) buyuruyor ki:

"Ramazan orucundan sonra en faziletli oruç, Allah'ın değer verdiği ay olan Muharrem ayında tutulan aşure orucudur…" (Müslim, "Sıyâm", 202)

"Aşure günü orucunun, bir önceki yılın günahlarına keffaret olmasını Allah'tan umarım." (Tirmizî, "Savm", 48)

Aşure paylaşmanın, dayanışmanın, birlikteliğin ve sevginin ifadesi, bolluk ve bereketin simgesidir. Aşurenin bu mecazî anlamı toplumumuz için bugün her zamankinden daha fazla önem taşımaktadır. Milletimiz, asırlardır sürdürdüğü gelenekle bugün de; "farklılıkların ahenk içindeki ortak tada katkı sağlamaları", "birlik" gibi kültürümüzün özünde hep var olan güzellikleri devam ettirme bilinci ile birbirinden farklı tatları aynı kazanda kaynatıp, aşure aşı yapmaya, birlikte yaşamanın sembolünü tadarken muhabbeti paylaşmaya devam etmektedir.

Okulumuzda Aşure Günü dolayısıyla paylaşmanın,dayanışmanın,bir ve beraber olmanın önemini kavramak amacıyla Aşure Günü etkinliği  düzenledik.Bizden desteklerini esirgemeyen,emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Eyl

2019-2020 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 09.09.2019  itibarıyla başlamıştır.Yeni eğitim-öğretim yılının tüm ülkemiz, eğitim camiamız,öğrencilerimiz ve velilerimiz açısından hayırlı geçmesini diliyoruz.

Haz

2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 14.06.2019 Cuma günü sona erdi.Düzenlediğimiz karne töreninde çeşitli alanlarda başarı göstermiş öğrencilerimizi ödüllendirdik.

Tüm öğrencilerimize, velilerimize ve öğretmenlerimize  iyi tatiller dileriz.

May

28.05.2019 TARİHİNDE ÖĞRENCİLERİMİZ YIL BOYUNCA KENDİ EL EMEĞİ , BİRBİRİNDEN GÜZEL RESİMLERİ  SANATSEVERLERİN BEĞENİSİNE SUNDULAR.ÖĞRENCİLERİMİZİN RESİM YETENEKLERİNİN GELİŞTİRİLMESİNDE KATKISI BULUNAN GÖRSEL SANATLAR ÖĞRETMENİMİZ RÜMEYSA AYDIN'A TEŞEKKÜR EDERİZ.

May

Peygamber Efendimiz (asm) şöyle buyurmuştur:

"Anne cennet kapılarının ortasındadır." (İbn Hanbel, V, 198);

"Cennet annelerin ayakları altındadır." (Nesâî, Cihad, 6)

May

HOŞ GELDİN YA ŞEHR-İ RAMAZAN!